Plannen 2018-19 Plannen 2018-19

13 oktober            start St Maartenproject in Utrecht
11 november        afsluiting St Maartenproject
18 november        muziekdienst
1 februari             Sirkelslag (jongeren)
maart/ april           paasactiviteit
juli                        familie/kampeerweekend

St Maarten project

De jeugd van onze kerk gaat op zaterdag 13 oktober naar Utrecht i.v.m. ons St. Maartenproject. Dit is meteen het startpunt voor onze St Maartenactie.
De jongeren verzamelen die dag om 15.30 bij de bushalte op de Steenstraat (voor de Albert Heijn). Ze gaan naar Utrecht om kennis te maken met het straatpastoraat, om de stad te leren kennen vanuit de ogen van een dakloze.
Daarna volgen er ook nog andere activiteiten in de binnenstad
In de komende weken tot 11 november sparen de kinderen van de KND en de jongeren statiegeldflessen die ze op zondag meenemen naar de kerk. De opbrengst is voor het straatpastoraat.

Startzondag met de kinderen

De kinderen van 4-12 jaar verzamelden na de kerkdienst  in basisschool de Regenboog. Daar zat een man op het podium die geroepen werd door een Stem. De Stem wilde dat hij naar Ninevee zou gaan, Maar de man, Jona, had geen zin, hij zag het niet zitten. Samen met de kinderen werd het verhaal afgemaakt.
Het bleek dat Jona in gesprek was met God.
Dit was dan ook het thema van startzondag: een goed gesprek.

Improvisatietheater met de jeugd Improvisatietheater met de jeugd

Voor de jeugd was er tijdens startzondag een workshop improvisatietheater in het Muziektheater. Door middel van allerlei opdrachten kwamen zij erachter wat improviseren is en hoe je dit kunt gebruiken bij een goed gesprek.
Uiteindelijk hebbe twee groepjes van 3 jongeren tijdens de gezamenlijke afsluiting een stukje 'goed gesprek' laten zien. Het applaus was welverdiend!

Startzondag met de kinderen, vervolg

Als we niets over elkaar weten is een goed gesprek lastig. Daarom werd er geknutseld over het thema: wie ben jij. Omdat het zulk prachtig weer was kon er geluncht worden op het plein van de school.
Daarna was het tijd voor een spel: de uitkomst :Zoekt en gij zult vinden.
De kinderen waren daarna weer welkom in Calypso voor een gezamenlijke afsluiting. Het was een super-gezellige dag!

Palmpasen 2018 Palmpasen 2018

Op zondag 25 maart was er een palmpaasoptocht tijdens de kerkdienst in de Grote Kerk.
Wel meer dan 30 kinderen kwamen met hun palmpaasstok naar de kerk. Ze kregen er tijdens de viering een broodhaan op en gingen in een lange optocht via het Kerkstraatje en de Markt de kerk weer in. In de kerk liepen ze door het middenpad naar voren terwijl er palmpaasliederen klonken.

Interactief spel

Met een groep jongeren hebben  we het interactieve spel 'Jachtseizoen' gespeeld op 24 november in het centrum van Wijk.
Via je mobiel kreeg je met je eigen groep gegevens door over waar de andere groep zich mogelijk bevindt. Probeer ze dan maar eens te vinden...

Nacht zonder Dak

Op vrijdagavond 7 juli werd er rond het kerkje in Cothen een kleine krottenwijk gebouwd voor de Nacht zonder Dak. Door een nacht buiten te slapen, in niet meer dan een bouwsel van kartonnen dozen, zamelden de jongeren  geld in voor Tear, een organisatie die straatkinderen en jongeren opvangt.Het krottenwijkje was te vinden bij het kerkje in Cothen. Het was een groot succes, er is veel geld opgehaald, meer dan 1300 euro. Dit bedrag is inmiddels verder aangevuld door onze kerk. Een actie om trots op te zijn!

Brugdienst

Op zondag 25 juni was er een vrolijke brugdienst, waarin kinderen die naar de middelbare school gingen een stap namen. Van basisschool naar vervolgonderwijs, van kindernevendienst naar jeugdkerk. Ze kregen daarbij de zegen mee.Het was een bijzondere dienst met een brug voorin de kerk, een betekenisvol verhaal en veel inbreng van de jongeren zelf.

Jeugddienst Jeugddienst

Zondag 2 april was er een jeugddienst over de opstanding van Lazarus. De dienst is mede voorbereid door de jeugd in onze kerk.Tijdens de dienst werd er een film afgespeeld die vooraf door de jeugd is gemaakt. Hierin zagen we het verschil tussen doods en levend in de vorm van een mummie.Na het afwikkelen van alle doodse woorden kwam er een t-shirt tevoorschijn met woorden van leven. Dank je wel Nieke voor het monteren!

Sirkelslag 2017

3 februari jeugdgroepen in actie!
Sirkelslag 2017

Sirkelslag Young, een online- wedstrijd voor jeugdgroepen vanuit de kerken. Er kwamen dit jaar weer veel jongeren bijeen die de uitdaging aan wilden gaan. Sirkelslag heeft ieder jaar een diaconaal thema.
Dit jaar was dat Sterk& Dapper. Dit is ook het thema van het 40-dagen-tijd programma van Kerken in Actie. Eén van de opdrachten was om spullen op te halen voor de voedselbank.
Een superactieve groep, die in actie kwam, veel opdrachten goed uitvoerde en toch niet won... Gek is dat!