Plannen 2019-20

Plannen 2019-20
Geplande activiteiten, aanpassingen i.v.m. Corona-virus
Jeugdkerk           
17/5 en 13/6

Nog ingepland worden o.a.
muziek- en jeugddiensten
afsluitende activiteit kerkelijk jaar
 
Kerst 2019

Kerst 2019
Op woensdag 25 december was er weer een kerstviering in onze kerk. Het adventsproject van de afgelopen weken, met Micha in dialoog met de dominee, kreeg een vervolg. 
De kinderen in de kerk mochten zich verkleden en liepen met de wijzen mee naar de stal. Het licht van het kerstverhaal kreeg kracht door Micha's woorden.
Er werden lichtjes verdeeld over de kerkbanken, met de bedoeling het licht samen te delen. Aan het eind van de viering namen de mensen de lichtjes mee naar huis.
 
Familiedag 7 juli

Familiedag 7 juli
Op 7 juli organiseerden we een familiedag in Maarsbergen.
Een fantastische dag voor kinderen, (groot) ouders, jongeren en vrienden.

Wat hebben we allemaal gedaan?
-koffiedrinken met veel lekkers
-gezamenlijk opdrachtenspel in de middag
-lekker chillen in de zon
-sporten en spelletjes spelen
-een over-de-brug-dienst buiten


De dag werd georganiseerd door de kampcommissie:Janneke, Marieke en Brigitte.
Volgend jaar wordt er weer een kamp of familiedag georganiseerd.
 
 
Palmpasen 2019

Palmpasen 2019
Op zaterdag 13 april  waren er weer veel kinderen in de Open Hof om  samen  palmpaasstokken te  versieren.
Tijdens de kerkdienst van 14 april kreeg iedereen er een broodhaan op  en gingen we in optocht naar buiten, over de Markt  weer de kerk in. Het gevoel van verwachting als je bij de grote kerkdeur staat en de gemeente hoort zingen. Dan naar binnen gaan met je versierde stok, al die mensen die naar je kijken en meezingen.Een prachtige ervaring, om niet snel te vergeten.
 
St Maarten project

St Maarten project
De jeugd van onze kerk ging op zaterdag 13 oktober naar Utrecht i.v.m. het St. Maartenproject. Dit was meteen het startpunt voor onze St Maartenactie.
 De jongeren gingen naar Utrecht om kennis te maken met het straatpastoraat, om de stad te leren kennen vanuit de ogen van een dakloze.
Daarna volgden er ook nog andere activiteiten in de binnenstad
In de afgelopen weken tot 11 november spaarden de kinderen van de KND en de jongeren statiegeldflessen die ze op zondag meenemen naar de kerk. De opbrengst, meer dan 200 euro, is voor het straatpastoraat.
 
Improvisatietheater met de jeugd Improvisatietheater met de jeugd
Voor de jeugd was er tijdens startzondag een workshop improvisatietheater in het Muziektheater. Door middel van allerlei opdrachten kwamen zij erachter wat improviseren is en hoe je dit kunt gebruiken bij een goed gesprek.
Uiteindelijk hebbe twee groepjes van 3 jongeren tijdens de gezamenlijke afsluiting een stukje 'goed gesprek' laten zien. Het applaus was welverdiend!
 
Interactief spel

Interactief spel
Met een groep jongeren hebben  we het interactieve spel 'Jachtseizoen' gespeeld op 24 november in het centrum van Wijk.
Via je mobiel kreeg je met je eigen groep gegevens door over waar de andere groep zich mogelijk bevindt. Probeer ze dan maar eens te vinden...
 
Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak
Op vrijdagavond 7 juli werd er rond het kerkje in Cothen een kleine krottenwijk gebouwd voor de Nacht zonder Dak. Door een nacht buiten te slapen, in niet meer dan een bouwsel van kartonnen dozen, zamelden de jongeren  geld in voor Tear, een organisatie die straatkinderen en jongeren opvangt.Het krottenwijkje was te vinden bij het kerkje in Cothen. Het was een groot succes, er is veel geld opgehaald, meer dan 1300 euro. Dit bedrag is inmiddels verder aangevuld door onze kerk. Een actie om trots op te zijn!